Wat doen we

Wegens de COVID-19 uitbraak en de maatregelen startte Bitna vzw op vraag van derden op 17 maart 2020 een Crisis-voedselbedeling op in samenwerking met vele donateurs, telkens nu op vrijdag is er voor de vele gezinnen in acute of langdurige nood nu een bedeling op afhaling en levering voor gezinnen zonder vervoer of quarantaine , zieke of oudere personen.

Onze hoofdactiviteiten liggen nu met de nadruk op de bedeling en het begeleiden van gezinnen getroffen door de COVID-19 crisis tot op heden.

Covid-19 bracht in die maanden 412 dossiers met zich mee en door de maatregelen zijn er andere manieren van kracht om de vele gezinnen nu te kunnen blijven helpen.

Ben jij de persoon die graag een handje mee vrijwilligt?

Wij kunnen alle hulp gebruiken om de enorme intensieve taken rond de vzw en de problemen van de Corona crisis te handelen.

Heb je interesse? Stuur ons een mailtje bitnavzw@gmail.com of bel ons op het nr: 0471/05.25.93, alsook studenten die een stage plaats zoeken zijn welkom bij ons om hun traject te lopen onder begeleiding.

Op 6 oktober 2020 begint onze 1e stagiaire aan haar jaartraject bij ons, studerend aan het KTA te Brugge in de studie-richting Business Support (Administratieve en communicatieve taken).

Welkom aan onze stagiaire Magali.

Mvg, Isa en het bestuur van Bitna Vzw.

Onze organisatie zet zich dagelijks in voor mensen in nood. Dit kan tijdelijke nood of langdurige nood zijn. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen in nood kunnen raken, onder andere door :

 • Collectieve schuldenregeling
 • Budgetbeheer
 • Schuldbemiddeling
 • Sociaal – financieel isolement door ziekte
 • Crisissituaties door uithuiszetting, brand, enz…
 • ……

Via donaties krijgen wij allerhande materiaal aangeboden. Deze donaties kunnen bestaan uit :

 • Kledij
 • Droge voeding
 • Huisraad
 • Speelgoed
 • ……

Daardoor kunnen wij deze goederen gratis verdelen aan mensen in nood.

Iedereen die voldoet aan de criteria van mens in nood, zal door onze organisatie geholpen worden. Mensen die hun privacy niet willen prijsgeven kunnen zich aansluiten bij onze besloten Facebookgroep “Handen die geven voor Bitna”.
Alle andere mensen kunnen contact nemen via alle contactgegevens vermeld op onze website of via één van onze Facebookpagina’s
“vzw Bitna” of “It’s BITNA”

Door onze aanwezigheid op internet en sociale media proberen wij vele lagen van de bevolking te bereiken. M.a.w. zowel mensen in nood die onze hulp goed kunnen gebruiken, als mensen die willen doneren en/of steunen, zodat wij op onze beurt weer anderen kunnen helpen.

Ons doel bestaat erin mensen in nood bewust te maken van wat er allemaal bestaat aan hulp, om hen zo te helpen vlugger uit de problemen te geraken.

We willen minderbedeelden betaalbare modaliteiten aanreiken, zodat ook voor hen de mogelijk wordt gecreërd om van de kleine dingen des levens te genieten.


We treden op als adviserende partij voor de minderbedeelden en werken samen met gelijkaardige projecten. We zijn een brug tussen de minderbedeelden en officiële instanties.
We reiken mensen BITNA vzw – modaliteiten aan.
Zo zijn wij in staat om mensen zich terug goed te laten voelen.Locatie Jasmijnlaan 7 8420 De Haan België Telefoon +32 471/05.25.93 E-mailadres bitnavzw@gmail.com Openingstijden Maandag Gesloten Dinsdag 9 u - 16 u Woensdag 9 u - 16 u Donderdag 9 u - 16 u Vrijdag 9 u - 16 u Zaterdag 10 u - 13 u Zondag Gesloten
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close